Картонні коробки роблять продукти харчування небезпечними для здоров'я

boxesВміст мінеральних масел в упакованих продуктах харчування у картонних коробках перевищує норми більш ніж у 100 разів, стверджує доктор Коні Гроб (Koni Grob) зі Швейцарії. А вся справа в тому, що більше половини картону в Європі — продукт повторної переробки, і останні дослідження показали, що використання мінеральних масел у фарбі і старого паперу для отримання переробленого картону здатне призвести до забруднення продуктів харчування.Швейцарські вчені на чолі з доктором Коні Гробом досліджували у державній лабораторії безпеки харчових продуктів в Цюріху 119 продуктів, куплених в німецьких супермаркетах. Результати показали, що мінеральні масла легко проникають у продукти харчування.

При цьому вчені нагадують, що мінеральні масла пов’язані із розвитком запалення внутрішніх органів і раку. На думку дослідників, особливу небезпеку становлять борошно, рис, паста, а також пластівці для сніданку. Британське Агентство з харчових стандартів відзначило актуальність дослідження, однак заявило, що поки робити висновки рано. В даний момент збирається інформація щодо підвищеного вмісту масел в упаковці продуктів.

У свою чергу представник Morning Foods Дерек Краучер (Derek Croucher) заявив, що компанія впевнена в безпеці своєї упаковки. «Зміна звичного ходу речей вчинить сильний вплив на навколишнє середовище, — впевнений Краучер. — В Європі просто недостатня кількість дерев, щоб усі могли використовувати деревину для виробництва картону».

У той же час, один з найбільших виробників пластівців — Jordans — вже оголосив про готовність перейти у виробництві упаковки на картон, зроблений з первинного продукту.За матеріалами http://nmiz.ru

Джерело: http://bff.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1346:2012-02-11-14-48-46&catid=110:2011-12-26-00-21-32&Itemid=734

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.