Еко-активісти заснували Українську Молодіжну Кліматичну Асоціацію (УМКА)

3 червня 2012 року о 13:00 біля Європейської площі на сходах, що ведуть до Арки дружби народів, еко-активісти розгорнули плакати з написами «Молодь України за чисті джерела енергії», «Зелена дорога в майбутнє», «Збережи свій світ!!! Збережи своє майбутнє!!!», «Ні пластику», «Глобальное потепление уже началось».
Близько сотні молодих людей рушили від Європейської площі на першому українському параді Тиші. Учасники параду не кричали та не скандували, а йшли, тримаючи плакати, слухаючи музику та знаходячись на «одній хвилі» до парку ім. Т.Г. Шевченко.
Метою параду було показати, що екологічні проблеми та те, якою ми залишимо нашу планету нащадкам, стосуються кожного, незалежно від віку чи інтересів, а вирішити ці проблеми можна лише спільно, при цьому весело проводячи час і не заважаючи оточуючим.
Пройшовши центральними вулицями міста активісти завершили парад біля пам’ятника Т.Г.Шевченку, де анонсували створення Української молодіжної кліматичної асоціації (УМКА).
До асоціації приєдналися такі екологічні організації як Міжнародний кліматичний рух 350.org в Україні, «М-клуб», «Інтеркультура», Клуб прикладної екології, Спілка Вільних Журналістів «Природа над усе» та інші.
Як зазначили учасники асоціації: «Нам потрібний рух, де молодь буде на чолі. Лише через всеохоплюючий, різнобарвний, відданий соціальний рух ми зреалізуємо рішення для подолання кліматичної кризи. Ми віримо, що молодь – це основний агент змін в такому русі».
Озвучивши головні принципи та цінності УМКА, всі охочі могли взяти участь у веселій екологічній фото сесії, яку провели партнери параду — Web buzz me — проект для творчих та активних.
Фото з фото-сесії та параду – у додатку та за посиланням http://on.fb.me/KV5OUW .
Відео з параду – за посиланнями http://bit.ly/KtxPEk , http://bit.ly/N9oDpd

Контактна інформація:
Катерина Бутко, (093) 253-62-63, [email protected]
Сергій Єфімов, (093)7624649 [email protected]

Сайт Міжнародного кліматичного руху 350.org в Україні http://world.350.org/ukraine/
Глобальний сайт 350.org – www.350.org

Щоденні новини та цікавинки про зміни клімату українською — www.climateinfo.org.ua

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.