Громадськість знову відвернула загрозу узаконення полювання у місті

9139

9139

4 грудня 2012 р. відбулося пікетування Верховної ради України громадськими організаціями «Форум порятунку Києва», «Інститут сучасних проблем України» та «Форум допомоги безпритульним тваринам UA-Vet». Громадськість вимагала не приймати у другому читанні проект Закону «Про реформування та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального і невиснажливого використання природних ресурсів та екологічної безпеки, зменшення регуляторного тиску на суб’єктів господарювання» № 9139 від 09.09.2011. 

Нагадуємо, що даний законопроект дає можливість безкарно знищувати тварин у місті, в тому числі домашніх, і легалізує утримання комерційними структурами пересувних звіринців, в яких мордують тварин.

Коментує Олег Андрос, кандидат політичних наук, заступник голови Спілки вільних журналістів «Природа над усе»:

«Пікетування було організовано фактично за одну добу, оскільки народні депутати не залишили нам більше часу. Верховна Рада неочікувано внесла цей законопроект до порядку денного на 4 грудня, незважаючи на негативний висновок профільного комітету і обіцянки нардепів, що законопроект буде доопрацьовано згідно з вимогами громадськості. Така хитра практика так званого найвищого органу народного представництва говорить про те, що догхантерському та чиновницькому лобі конче важливо «протягнути» законопроект без відома громадськості.

Як тільки ми оголосили про пікетування, нардепи зняли законопроект з порядку денного. Про це стало відомо лише ввечері 3 грудня, і пікетування 4 грудня громадськість провела як попередження – щоб депутати пам’ятали про нашу увагу. Дякую всім, хто слідкував за порядком денним і хто узяв участь у пікеті. Якби не ваші зусилля, законопроект був би тишком-нишком прийнятий».

Кампанія з надсилання листів нардепам з приводу законопроекту триває (зразок листа тут). Організатори пікетувань закликають нардепів шостого та сьомого скликань дослухатися до вимог громадськості і в нинішньому, неприйнятному вигляді не виносити законопроект № 9139 на сесії ВРУ.

Основні причини критики з боку громадськості читайте тут.

Для контактів:

Олег Андрос, Національний екологічний центр України, Спілка вільних журналістів «Природа над усе» (044)383-27-41;

Віталій Черняховський, Громадянська кампанія «Форум порятунку Києва» (044)228-55-33;

Тетяна Метельова, ГО «Інститут сучасних проблем України», (063)562-52-35; (050)727-28-19;

Ірина Шульженко, Форум допомоги безпритульним тваринам UA-Vet, 050-311-02-05.

1 Comment

Filed under Uncategorized, Новини

One Response to Громадськість знову відвернула загрозу узаконення полювання у місті

  1. Зоя

    Низкий поклон ВСЕМ, кто принял участие в акции и ОТСТОЯЛ запрет на уничтожение собак и котов в городе!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.