Акция «Требуем воды и воздуха» — Киев, 17.03.2013

17 березня о 14:00 у Києві, під стінами «Міністерства торгівлі природою та природними ресурсами» за адресою вул. Урицького, 35, відбудеться акція на захист Ялтинського заповідника та за мораторій на видобуток сланцевого газу в Україні. Анархісти та природозахисники звернуть увагу громадськості на проблеми видобутку сланцевого газу та пропонуватимуть громадянам востаннє попити чистої води. Оскільки видобуток сланцевого газу передбачає використання великої кількості хімічних речовин — існує загроза для навколишнього середовища: отруєння грунтових вод, річок та землі, також це не обійде людей та тварин.
Іншою нагальною проблемою є ситуація, що склалась із Ялтинським заповідником. Частину його території місцева влада планує загарбати під будівництво та сільськогосподарські потреби. А взамін пропонує територію з виснаженим грунтом. Звертаємо увагу на те, що територія заповідника активно відвідується хворими на туберкульоз. Також піддається винищенню середовище існування тварини, в тому числі рідкісних та червонокнижних.
Ми вимагаємо:
• Накласти мораторій на видобуток сланцевого газу в Україні;
• Припинити махінації із Ялтинським заповідником.
Акція має всеукраїнський характер. Подібні акції будуть проводитися в містах Маріуполь, Ялта, Севастополь, Краматорськ та інші. 

Зустріч Вконтакті.

1 Comment

Filed under Uncategorized, Новини

One Response to Акция «Требуем воды и воздуха» — Киев, 17.03.2013

  1. Евгений

    Я думаю надо добиться любыми путями запрета добычи сланцевого газа. Человек не может точно быть уверенным в благополучном исходе этого мероприятия.( вспомним сколько нефти плавало возле Штатов недавно от горе-добытчиков) А гарантии у нас дают, а спросить не с кого потом. И от этого нам легче не станет. Меня расстраивает то, что в Святогорске (Донецкая Швейцария) Отдыхают люди среднего достатка, вывозят с Донецка детей аллергиков и астматиков( а их у нас очень много из за нашей экологии. Сюда я включаю и своего ребенка) Приезжая на отдых мы пьем воду со скважины, а все местное население ею живет. И недавно этот район признан курортной зоной а воду лечебной. Ну и давайте подумаем, а стоит ли пускать сюда газовиков. Самое главное я хочу , чтобы этот момент рассосался мирным путем…………….

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.