Запрошуємо на фестиваль «Екологія мислення» в рамках етно-фестивалю «Трипільське коло»! Київська область, м. Ржищів, 26-29 червня 2014 р.

Міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло» — один із ключових та найцікавіших дійств, що відбувається з року в рік у місті Ржищів Київської області. Основа місія фесту — збереження екологічної культури нашої землі.
«Трипільське коло-2014. Земля» об’єднуватиме в собі понад 30 майданчиків з різними ідейними підходами. Основною частиною життя фестивалю цьогоріч буде майданчик під назвою «Фестиваль Екологія мислення». Дана платформа функціонуватиме на заході вперше, але стане невід’ємною частиною загального дихання «Трипільського кола». Ініціаторами її створення стали Благодійний фонд «Співчуття» та творчий колектив авторів книги «Розум Бога, розум Людини». До організації долучилися Спілка вільних журналістів «Природа над усе», постійні учасники майданчиків фестивалю з 2009 року, і ГО «Давайте разом».Основна мета майданчика — згуртувати людей навколо нашої історії та створити сприятливе середовище для духовності й культури. Візьміть участь у майстер-класах з йоги, новітніх методик самопізнання, етикету, акторської майстерності, таємниць чайної церемонії, барабанного мистецтва, нових кулінарних еко-течій, створіть неповторні етно-образи (за рахунок перукарськоі та візажноі майстерності) — й ви почнете змінюватися на всіх рівнях.
Окрім практичних майстер-класів, ви дізнаєтесь на лекціях СВЖ «Природа над усе, що таке «екологія» і «екологізм», «глибинна екологія» та «біоцентризм», а також ознайомитесь з проектами захисту тварин Києва. Якщо ви долучитесь до цих заходів, вам будуть вдячні безпритульні коти Київського зоопарку та інші живі створіння. 🙂 Також природоохоронці демонструватимуть пізнавальні еко-фільми. Зокрема, відбудеться ексклюзивна презентація фільму «Несамовитий зелений вогонь», присвяченого історії еко-рухів. Фільм перекладений українською силами волонтерів. А вночі на вас чекає анімаційна програма і етно-трансова музика.
Також щоденно випускатиметься газета з найцікавішими новинами та найпікантнішими подробицями життя фестивалю «Трипільське коло».
Наша філософія — в людині має бути все прекрасним: і тіло, і думки, і справи.
Наша ідея — створити середовище духовної культури через самопізнання.
Чути і бути почутим — ось основне завдання сьогодення. Саме через внутрішне пізнання та знаходження порозуміння з самим собою.
З радістю запрошуємо Вас узяти участь у фестивалі «Трипільське коло 2014. Земля» та з нетерпінням чекаємо вас на нашому майданчику «Фестиваль “Екологія мислення”»!

Додаток

Програма майданчика

Кожного ранку о 7:00 — ранкова медитація (зарядження єнергією)
26 червня:
12:00 — 13:00 відкриття майданчика, конкурсна програма;
13:00 — 14:00 — кулінарний майстер-клас;
14:00 — 15:00 — майстер-клас зі створення колективних картин;
15:00 — 16:00 — майстер-клас зі створення «чарівних пляшок» (з кольорової солі) — проводить вихованець Шевченківського будинку-інтернату; плетення «браслетиків дружби»;
16:00 — 17:00 — новітні методики самопізнання;
17:00 — футбольна анімація — проводить вихованець Шевченківського будинку-інтернату;
18:00 — 19:00 — презентація книги «Розум Бога, Розум Людини» (на великій сцені)
20:00 — запуск «небесних ліхтариків».
27 червня:
10:00 — 11:00 — майстер-клас з розпису хною, аква-гриму та зачісок в стилі «Трипілля»
11:00 — 12:00 — кулінарний майстер-клас;
12:00 — 13:00 — майстер-клас з декупажу;
13:00 — 15:00 — майстер-клас з чайної церемонії;
15:00 — 16:00 — майстер-клас зі створення «чарівних пляшок» (з кольорової солі) — проводить вихованець Шевченківського будинку — інтернату;
16:00-17:00 — лекція на тему «Захист довкілля і всього живого»;
17:00 — 18:00 — майстер-клас з феншую;
18:00 — квест книги «Розум Бога, Розум Людини»
19:00 — 20:00 — барабанне коло.

28 червня:
10:00 — 11:00 — майстер-клас з розпису в стилі «Трипілля»
11:00 — 12:00 — анімація з піску;
12:00 — 13:00 — кулінарний майстер клас;
13:00 — 15:00 — театральна вистава;
15:00 — 16:00 — майстер-клас з плетення вінків (з живих квітів);
16:00 — 17:00 — лекція на тему «Захист довкілля»;
17:00 — 18:00 — майстер клас з йоги, майстерність медитації;
18:00 — квест книги «Розум Бога, Розум Людини»,
лекція на тему: «Чути і бути почутим — ось основне завдання сьогодення»
19:00 — 20:00 — барабанне коло, танок вогню.

29 червня:
10:00 — 11:00 — плетення ляльок-мотанок та ляльок-зернушок;
11:00 — 12:00 — закриття майданчика, підведення підсумків.
Теми лекцій та презентацій:
1. Олексій Горбанський — презентація книги «Розум Бога, розум Людини».
Ця книга — для людей думаючих, ваша нова сходинка до нових знань і до іншої, кращого життя. На полях робіть замітки, підкресліть потрібне, виділіть фрази, які потрібно запам’ятати і застосувати на практиці. Якщо ви хочете викликати реальні зміни у своєму житті — заведіть зошит, в якому будете працювати над книгою. Вона вам точно знадобиться, зробить роботу ефективною, і покращення не змусять себе чекати.
Це як робота з психологом: лікар повинен зрозуміти ваш внутрішній світ, щоб застосувати терапію, яка приведе вас до потрібного результату. Ця книга не призначена для того, щоб її прочитати і, отримавши задоволення, викинути, як легковаговий роман. Вона призначена для роздумів, для трансформації особистості. Хочемо ще раз наголосити: ця книга — для думаючих. Читачеві потрібно глибоко проникнути в зміст написаного. Можливо, прочитавши, відкласти, щоб потім знову повернутися і вже докладно вивчати, записувати, усвідомлювати. Завжди вважалося гріхом писати про те, чого сам не пізнав. Тому за старих часів було написано так мало книг. Зараз щотижня у всьому світі видають тисячі книг, і так постійно…
2. Олексій Горбанський. «Новітні методики самопізнання».
3. Анжеліка Комарова, Олег Андрос, Тетяна Андрійшина, Ігор Рудь. Презентація проектів Спілки вільних журналістів «Природа над усе» та ГО «Давайте разом». Ми розповімо про проект «Допомога безпритульним котам Київського зоопарку», «Підтримаємо зоопарк у Межигір’ї», нашу участь у кампанії «Збережемо степи Украни», про вже існу.чі та заплановані книги й музичні альбоми. Відбудеться презентація відеороликів СВЖ «Природа над усе».
4. Олег Андрос. «Що таке екологія? Що таке екологізм? Як ти можеш долучитися до еко-руху?». Оглядова лекція про еко-рухи.
5. Анжеліка Комарова. «Що таке права тварин і чому їх потрібно охороняти?». Оглядова лекція про захист тварин у світі та Україні.
6. Ольга Гоман. «Таємниці чайних церемоній. Мудрість віків».
7. Презентація фільму «Несамовитий зелений вогонь: Битва за живу планету». http://www.afiercegreenfire.com/ Фільм перекладений у 2014 р. українською зусиллями волонтерів. Він розповідає про історію екологістського руху і наочно продемонструє існуючі проблеми довкілля.
Цей фільм є першою картиною, що подає детальний опис екологістського руху (environmental movement), він охоплює п’ятдесят років збереження довкілля. Режисер і автор сценарію Марк Кітчелл. Стрічка об’єднує всі основні частини руху на захист навколишнього середовища. Вона зосереджена на активності людей, що борються, щоб зберегти свої будинки, життя, майбутнє, незважаючи на всі труднощі. Фільм розгортається в п’яти діях, кожна з центральною історією та характером. Яскраві архівні кадри і проникливі інтерв’ю проливають світло на події і те, що вони означають.
Фільм пропонує більш глибоке уявлення про захист навколишнього середовища як цивілізаційну зміну, в результаті якої наше суспільство здобуває сталий баланс із природою.
8. Презентація документальних фільмів animal advertising agency “Instinct” “Бабак” і “Безпритульні”. Перший фільм — про загадкових тваринок бабаків, що живуть у степовій зоні України. Другий — про жінку, яка мешкає на вулиці в історичному серці Тбілісі. Вона піклується про котів та собак, а вони наповнюють все її життя.
Агенція “Інстинкт” – перша українська компанія на медіаринку, що професійно займається відеозйомкою тварин. Благодійний напрямок роботи компанії – це документальні та художні фільми про природу, які є нашим внеском у захист навколишнього середовища. Стрічки та трейлери – на сторінці агенції http://www.instinct.in.ua/films

Кулінарні майстер-класи будуть на будь-який смак:
рецепти і технологія приготування здорового й екологічного харчування;
веганські і вегетаріанські страви;
майстер-клас з сироїдіння;
майстер-клас з приготування зелених коктейлів і холодних супів;
приготування смачних і корисних тортів з горіхів, фруктів. сухофруктів і ягід.
Медитації:
Давайте за допомогою ранкової медитації запасемося сонячною енергією літа і його теплом і спробуємо передати її іншим. Вранці на сході сонця одягніть водонепроникний одяг, який не обмежуватиме ваші рухи, і знайдіть місце на відкритому повітрі (на галявині), там, де вам ніхто не перешкодить; візьміть подушку для медитації. Заведіть будильник на 20 хвилин. Лягайте спиною на ще мокру від роси траву. Покладіть подушку під голову так, щоб, лежачи на галявині, дивитися в бік сонця. Спостерігайте схід сонця і як роса починає блищати в його променях. Постарайтеся так глибоко дихати, як це можливо в такому положенні, яке скоріше не медитативне. Заплющуйте час від часу очі і робіть усвідомлено вдих і видих. Чи відчуваєте землю під собою і ніжну ще з ночі мокру траву? При вдиху витягайте легко пальці ніг і на видиху розслабляйте їх. Ранкова медитація продовжується вечірньою.
Увечері відбудеться обмін енергією. Знайдіть собі місце у дворі або в саду, одягніть зручний одяг. Заведіть будильник на 20 хвилин, але на першу частину вправи вечірньої медитації приділимо 15 хвилин. Встаньте на траву босими ногами, звернувшись у бік заходу сонця. Ноги на ширині плечей, руки звисають вільно з боків. Зігніть трохи коліна. Закрийте очі. Уявіть собі, що ваші руки стають дедалі важчими. Настільки важкими, що тіло тягне до землі. Опустіть спочатку руки, потім голову, хребець за хребцем — спину. Торкніться кінчиками пальців землі і побудьте мить в цій позі. Дихайте плавно далі. Підніміть себе, як по невидимому шнуру, догори, поки ви не будете стояти рівно. Повторіть цю вправу ще раз, поки не задзвенить будильник.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.