Три мисливці отруїлися диким кабаном

У Чернігівській області трьох мисливців госпіталізовано після споживання в їжу з м’яса дикого кабана. Про це УНІАН повідомили в обласній санітарно-епідеміологічній станції.

Поблизу с. Антоновичі Чернігівського району бригада мисливців, яка мала відповідну ліцензію на відстріл, під час полювання застрелила дикого кабана. М’ясо вепра розділили серед 14 членів бригади. Єгер з отриманого м’яса приготував шашлик та суп. Приготовану їжу споживали 6 осіб. Пізніше трьох із них було госпіталізовано з діагнозом «трихінельоз», що вже клінічно підтверджено.

На даний момент стан хворих середньої тяжкості, призначене специфічне лікування.

Фахівці санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служби проводять епідеміологічне розслідування осередку джерела поширення інфекції.

Довідка УНІАН. Як визначає Універсальний словник-енциклопедія, «трихінельоз — гостре глистяне захворювання людей і тварин, яке виникає після споживання зараженого трихінелами м’яса свиней і диких кабанів; симптоми: набряк обличчя, біль у м’язах; профілактика — санітарно-ветеринарний контроль м’яса перед реалізацією чи споживанням».

Джерело: http://www.unian.net/ukr/news/news-482163.html

Leave a Comment

Filed under Без рубрики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.