29 листопада 2012 р. вирішується, чи стане Київський зоопарк Київським океанаріумом

В четвер, 29 листопада 2012 р., Київська міська державна адміністрація проводить конкурс на заміщення посади Генерального директора Київського зоологічного парку загальнодержавного значення.

Про це Національному екологічному центру України повідомили співробітники Київського зоопарку.

Колективу зоопарку довели до відома, що претендентами на цю посаду є Михайло Іванов (в. о. директора Київського зоопарку), Євген Кирилюк (у 1998-2006 рр. – директор Київського зоопарку), Юрій Кучеренко (колишній директор Одеського зоопарку) та Сергій Григорʼєв (голова просвітницького відділу Київського зоопарку). Загалом, за даними газети «Комсомольська правда», документи на цю посаду подали семеро людей.
Для визначення кандидата утворена спеціальна комісія на чолі з першим заступником голови міськадміністрації Олександром Мазурчаком. О. Мазурчак у листопаді 2012 р. провів зустріч з колективом зоопарку, на якій підіймалося питання про те, чи буде наступний директор лобіювати побудову океанаріуму, у якому утримуватимуться червонокнижні дельфіни, на території недобудованого мавпʼятника.
Олег Андрос, представник НЕЦУ, коментує: «З одного боку, КМДА нібито пішла назустріч громадськості та, як ми і просили, оголосила конкурс. Однак нас тривожить перебіг цього конкурсу, оскільки як мінімум два кандидати, за нашими даними, є прихильниками побудови на території зоопарку океанаріуму, де утримуватимуться дельфіни. Так, Євген Кирилюк «не проти океанаріуму в зоопарку, але каже, що підпише договір тільки тоді, коли інвестори отримають дозволи на будівництво від усіх інстанцій» (джерело – сайт Главред). Про те, що лобіювати інтереси бізнесу на дельфінах може Юрій Кучеренко, прямо говорять працівники зоопарку, які не побажали себе називати. Отже, якщо 29 листопада питання про директорство вирішиться на користь одного з цих двох кандидатів, дуже скоро ми матимемо на території Шулявської балки ще одну «бляшанку» для дельфінів».
Олексій Василюк, заступник голови НЕЦУ, стверджує: «Київський зоопарк є обʼєктом природно-заповідного фонду і, згідно чинного законодавства, кандидатура на посаду його директора має бути узгоджена з Мінприроди. Ми звернулися до Міністра екології із запитом, якою є його позиція щодо призначення нового директора Київського зоопарку, і зараз чекаємо на відповідь».
Довідка. Київський зоопарк є об’єктом природо-заповідного фонду, який перебуває під загрозою відчуження землі та забудови території Шулявської балки. НЕЦУ також виступає проти побудови океанаріуму у Київському зоопарку, оскільки КМДА планує розміщення там дельфінів. Цих червонокнижних тварин утримуватимуть у неволі, в неприродних для них умовах. Київ розташований за 400 км від морського узбережжя, дельфіни утримуватимуться у штучно виготовленій воді, в яку додається хлор для дезінфекції.

Для контактів:
Олег Андрос 097 502 75 51, androsland at inbox.ru

Джерело: http://pryroda.in.ua/necu/29-lystopada-2012-r-vyrishuyetsya-chy-stane-kyyivskyy-zoopark-kyyivskym-okeanariumom/

Leave a Comment

Filed under Без рубрики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.