Чиновники виселяють соціально-реабілітаційний центр для дітей-інвалідів

У Солом’янському районі Києва влада закрила унікальний осередок розвитку дітей з особливими потребами «Соціально-реабілітаційний центр для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Родина». Про це повідомляють батьки дітей, які займалися в центрі.

За словами батьків, вони оголошують безстрокову акцію протесту проти свавілля чиновників, звертаючись  по допомогу до журналістів і громадськості.

Батьки переконані, що втрачається унікальна методика адаптації дітей-інвалідів до життя в умовах стандартного соціуму, адже влада знищує понад 12 років досвіду, здобутків і напрацювань Центру «Родина», який надавав реальну підтримку родинам з особливими дітьми, опікувався дітьми та молоддю незалежно від віку, важкості діагнозу та територіальної приналежності, мав велику кількість діючих і запланованих проектів.

За період існування Центру біля 300 сімей отримали підтримку, 19 дітей почали відвідувати державні заклади освіти (до занять в Центрі у них не було жодного шансу вчитись у державних навчальних закладах). У 2012 році на реабілітації у Центрі перебувало 29 дітей віком до 18 років та 11 молодих інвалідів. Якби не було такого центру, то батьки та діти залишилися би сам на сам зі своєю проблемою.

Практично всі програми центру «Родина» реалізовувалися за кошти батьків і благодійників, на базі громадської організації «Родина» (ГО «Родина»). Державне фінансування центру  складало всього лише 25-75 тис. грн. на рік.

Батьки і громадські активісти упевнені, що відбувається «рейдерське захоплення» приміщення зі сторони державних чиновників. Нова директор відразу замінила замки і, по суті закрила членам ГО «Родина», які 12 років створювали Центр, доступ до приміщення. Варто зауважити, що ремонт, навчальне устаткування, реабілітаційне обладнання, сенсорна кімната, мікроавтобус, методичні та робочі матеріали, все робилося за кошти благодійників та батьків і є на балансі ГО «Родина».

Таким чином, на даний момент відбувається фактичне знищення Центру «Родина» і «рейдерське» захоплення його майна. На працівників центру та батьків чиниться тиск, з боку ряду чиновників нам було вказано, що у випадку повторних звернень і підняття згаданих питань, наше становище лише погіршиться, погрожували судовою тяганиною за спроби запрошувати пресу та телебачення для висвітлення цього питання.

Батьки дітей з особливими потребами, поставлені чиновниками перед жорстоким вибором: або боротися за право використовувати методики, які працювали і були прийнятні для дітей, або пристосовуватися під малоефективні державні програми.

Численні звернення до КМДА та Солом’янської райдержадміністрації щодо виправлення ситуації результату не дали, тому батьки дітей звертаються по допомогу до працівників ЗМІ та громадськості з проханням не допустити рейдерського захоплення приміщення центру та виселення його маленьких пацієнтів.

 Контакти для представників ЗМІ: 

Вікторія Панасюк (095) 629-00-29

www.rodyna.at.ua

[email protected]     

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Filed under Без рубрики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.