Зоозахисники звинувачують дрогобицьку телекомпанію «Алсет» у замовності сюжетів

Телеканал «Алсет» (м. Дрогобич) підозрюється у невиваженому поданні інформації — зйомці негативного сюжету про активну громадську діячку.

До Спілки вільних журналістів «Природа над усе» звернулася мешканка м. Трускавець Лідія Іванівна Буга. Вже декілька років вона провадить у місті активну зоозахисну діяльність, звертає увагу громадськості на численні факти вбивств безпритульних тварин, вимагає від влади уведення програми стерилізації та створення притулку для таких тварин. Але зусилля волонтерки, спрямовані на гуманне вирішення проблеми безхатченків, зустріли протидію з боку її власних сусідів та міської адміністрації.

Публікуємо відкритого листа Лідії Іванівни та чекаємо на коментарі від керівництва телеканалу «Алсет» (м. Дрогобич) та Трускавецької міської державної адміністрації.

Контакт Лідії Іванівни ми можемо надати усім зацікавленим ЗМІ.

«Маю досить серйозні претензії до неправомірних дій дрогобицької телекомпанії «Алсет», яка підготувала сюжет для показу на телебаченні із поданням однобокої інформації. Сюжет стосується теми безпритульних тварин у місті Трускавці – це проблема, яка не вирішується роками.

Я належу до зоозахисників, які виступають проти жорстокого нищення, відстрілів та отруєнь тварин, які спостерігаються у Трускавці протягом останніх трьох років, від моменту приходу на посаду міського голови Руслана Козира.

Щоб дискредитувати мою діяльність як зоозахисниці, у підконтрольних міському голові засобах масової інформації мене піддають постійним цькуванням, інформація про нас, захисників тварин, подається однобоко, тенденційно та перекручено. Влада, щоб виправдати власну бездіяльність, всю вину за стан справ у місті із бродячими тваринами намагається звалити на нас.

Цього разу журналісти телекомпанії «Алсет», власники якої мають безпосередні тісні контакти із чинною владою Трускавця на чолі з головою міста Русланом Козиром, готували відеосюжет, присвячений виключно мені. Подвір’я будинку, де я мешкаю, «підготували» таким чином, що порозкидали гори кісток тварин та шматки стухлого м`яса, а коментарі взяли тільки у тих мешканців, які знаходяться зі мною у неприязних особистих стосунках. Так, зокрема, моя сусідка Надія Андріївна Рєп’єва, яка неодноразово погрожувала мені за мою опіку над тваринами (у тому числі бігала за мною з кухонним ножем), стала головним «експертом» у цьому відеосюжеті.

Оператор та журналістка ТРК «Алсет» приїхали до мене на роботу в дошкільну дитячу установу та змушували мого керівника, директора д/у «Сонечко» в м. Трускавці, давати коментар, характеризувати мене. Таким чином, без моєї згоди здійснювався збір персональних даних про мою особу, що категорично заборонено чинним законодавством України. Попри мої заперечення мене також знімали на камеру, задаючи різноманітні провокативні запитання. Також представники ТРК «Алсет» намагалися потрапити до мого власного помешкання.

В нашому багатоповерховому будинку мешкає біля п’яти осіб, які люто ненавидять тварин – саме їх було опитано журналістами ТРК «Алсет», а іншим слова дано не було. Сюжет готується для показу по місцевому телебаченні на суботу, 16 листопада 2013 р., з повтором у неділю, 17 листопада – з метою мене очорнити та дискредитувати.

Причиною таких дій є моя життєва позиція – я свідомо, без жодних вагань, стаю на захист тварин, пишу звернення у правоохоронні органи, зокрема до міліції та прокуратури із приводу вбивств та отруєнь собак та котів у Трускавці. В моєму розпорядженні знаходяться десятки таких звернень та відповідей на них, а також опубліковані у місцевих та обласних засобах масової інформації статті на тему знущань над тваринами у курортному Трускавці. Тому міській владі на чолі з мером Русланом Козиром виявилося замало очорнювати мене та мою діяльність через публікації в газетах та виступи на радіо – тепер вони підключили телебачення.

Мені дуже прикро, що працівники телебачення ТРК «Алсет» пішли на поводу у скаржників і приїхали у визначений ними день, надавши їм можливість «підготуватися» (створити неправдиву картину – антисанітарію на прибудинковій території). Перш ніж випускати в ефір сюжет з неправдивими даними, прошу керівництво телеканалу детально вивчити ситуацію, доручити провести журналістське розслідування і тільки після того оприлюднювати інформацію про фактичний стан справ.

Прошу всіх небайдужих допомогти мені, громадянці України та захисниці тварин. Ганьбити моє чесне ім`я шляхом виходу замовних телерепортажів я не дозволю. Та найголовніше – прошу не за себе, а за тварин! Допоможіть захистити життя цих безневинних Божих творінь – собак та котів.

 

З повагою, Лідія Буга

14.11.2013 р.».

 

Джерело ілюстрації

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.