У Київському зоопарку проживають нащадки кота Бегемота. Їм потрібні тепло, їжа та перетримка

У Київському зоопарку живе приблизно 50 безпритульних котів. Вони не соціалізовані, тому, на жаль, ми не можемо влаштувати їх у добрі руки. Звісно, кияни можуть пробувати забрати незвиклих до житла котів до себе на свій страх і ризик (успішні прецеденти є). Але найреальніше — лишити котів жити під відкритим небом, влаштувавши їм будиночки, простерилізувавши та провакцинувавши. Так ми гуманно знизимо за декілька років їх чисельність (правила зоопарку вимагають контролювати її).
Деяких котів вже простерилізувати ветеринари зоопарку. Також 4-5 котів щотижня плануємо стерилізувати безкоштовно у комунальній ветклініці на Електротехнічній, 5а. Перших 4 котів волонтери відвезли туди 23 січня.
Є проблема: 30 січня закінчується термін перебування котів у ветклініці. А повернення їх на мороз після хірургічної операції призведе до запалення та загибелі тварин.
До понеділка, 3 лютого, коти гарантовано будуть перетримуватися в ізоляторі ветеринарного госпіталю зоопарку. Далі їм потрібна перетримка.

Наші потреби:

— тимчасова перетримка для стерилізованих котів і кішок до настання тепла (до березня-квітня). Ми розглядаємо всі варіанти, у тому числі грошову допомогу на платну перетримку;
— допомога у ловлі котів або фінанси на оплату послуг професійного ловця. Це потрібно для стерилізації котів безпосередньо ветеринарами зоопарку;
— ветпрепарати (для стерилізації силами ветлікарів зоопарку), ціни див. нижче. Потрібні, бо запаси препаратів у ветеринарів не безмежні;
— відвезення та привезення 4-5 котів до ветклініки на Електротехнічній (раз на тиждень). Потрібна машина, волонтери та 4-5 переносок;
— гроші на їжу або їжа (постійно). Коти будуть вдячні за суху їжу (приносити лише в запакованому вигляді).
Гроші ви можете перераховувати волонтеру Олегу Андросу на картку Приватбанку 5168757252317880 із зазначенням “для зоокотів”. Безпосередньо їх можна кинути у скриньку для збору коштів біля центральних воріт зоопарку або у скриньку СВЖ “Природа над усе” в салоні для тварин “Добродій” (вул. Крутий узвіз, 6).

Список потрібних для стерилізації препаратів і цін (з розрахунку на 20 кішок = 10 флаконів):
— домітор – 650 грн;
— бутомідор – 550 грн;
— антиседан – 650 грн.

До благодійного заходу підключився Літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова, який видав всім котам зоопарку сертифікати про їх походження від знаменитого персонажа романа Булгакова «Майстер і Маргарита», кота Бегемота. Так що зоокоти насправді не прості.

Для контактів: тел. 097 502 75 51 (Олег).
Максимальний перепост!

Leave a Comment

Filed under Без рубрики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.