Звільнити директора київського зоопарку – вкотре вимагають міські зоозахисники

 

носоріг 2014

Нинішній директор займає посаду незаконно, наголошують громадські активісти під час спеціальної комісії в Київраді. Натомість, Євген Кирилюк, директор столичного зоопарку теж звинуватив опонентів — у  наклепі. «Громадські діячі працюють на руйнацію зоопарку. Вони воювали з усіма директорами, які були до мене. Вони вважають, що директорів треба змінювати через рік»,— обурився пан Кирилюк.

Робоча група Київради, збиралася на Хрещатику, 36, щоб дослідити діяльність керівництва київського зоопарку та вірогідні там порушення. На захід прийшли четверо представників зоопарку, директора серед них не було. З іншого боку були громадські активісти-природозахисники.

В результаті робоча група депутатів вирішила ще не звільняти директора Євгена Кирилюка, а натомість створять спеціальну комісію, яка б навідалася до зоопарку неофіційно та провела розслідування його діяльності.

Найбільші проблеми в зоопарку відомі киянам давно: корупційні схеми, хронічне розкрадання коштів чи майна від двірника до директора, і звісно, антигуманне ставлення до тварин. Хоча б три проблеми можна вирішити за кілька років, якби громада Києва запропонувала б іншого керівника зоопарку, так вважають природозахисник Олег Андрос та зоозахисниця Анжеліка Комарова.  23 07 14 kyivzoo komisija

Нагадаю, у квітні цього року Київському зоопарку виповнилися 105 років. У 2007 році звіринець виключили з Європейської асоціації зоопарків та акваріумів, а у 2010 його визнали одним із 5 найгірших зоопарків у світі – за результатами дослідження німецької газети Bild і організації захисту тварин PETA.

фото unian.ua

Джерело: http://cpod.co/2014/07/25/zvilnyty-dyrektora-kyjivskoho-zooparku-vkotre-vymahayut-miski-zoozahysnyky/

Leave a Comment

Filed under Без рубрики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.