Живодер Ведула визнав свою провину

23 лютого, 2012 р. Київ. Вчора у Святошинському районному суді м. Києва (вул. Жилянська, 142) відбулося друге засідання по справі живодера-садиста Олексія Ведули та його спільника Романа Полібіна, які визнали свою провину у вбивстві 2 собак та наругою над 9 цуценятами. Хоча у зібраній інформації, яка представлена у суді, йдеться про 100 вбивств та тортур над тваринами.

Близько 200 людей прийшли до стін Святошинського районного суду, аби висловити свою позицію щодо розглядання цієї справи. Організаторами акції виступили фейсбук-група «Земляни» та громадська ініціатива «Форум захисту безпритульних тварин в Україні». Також у пікетуванні взяли участь депутати Верховної ради, представники політичних партій та громадських організацій, письменники (Ірена Карпа, Олександр Ірванець), ведуча телеканалу М1.
Люди тримали в руках плакати з фотографіями замучених Ведулою тварин та написами «За що ми помирали у страшних муках», «Якщо садистів-вбивць не зупинити — наступною проллється й людська кров», «Ведулі максимальне покарання — 5 років».
О 15.00 відбулася хвилина мовчання за загиблими тваринами.
«Перша реакція, звісно, вимагати максимального покарання, але що це змінить? — каже письменниця Ірена Карпа. — Ми годуватимемо його на нарах із наших податків, і будуть всі шанси, що з рук каральної системи воно вийде ще більшим покидьком. Я  вважаю, що психіатрична експертиза із примусовими реабілітаційними роботами, наприклад, у ветеринарній лікарні — це краще аніж тюремний строк. Нехай допомагає рятувати тварин та прибирає екскременти чи сміття у парках, а при будь-якому прояві рецидиву — тоді вже до в’язниці!».
«Неможливо слухати про конкретні епізоди знущання над тваринами – каже Наталя Вишневська, активіст Facebook-групи «Земляні». Нормальна людина не може скоїти таке, цей виродок має бути закритий від суспільства. А справа має стати прецедентом в українській судовій системі, як приклад, що за злочин проти тварин всі будуть покарані».
Судове засідання почалося о 14.00, під час перерв на вулицю виходили люди, які не могли втримати сльози, у деяких був нервовий зрив. В залі суду також багато жінок не втрималися та плакали під час розгляду справи.
О 17.00 друге судове засідання було закрито.
Суддею призначено стаціонарна психіатрична експертиза. Про дату наступного засідання буде повідомлено.

Для контактів:
Facebook-група «Земляни».
Наталя Вишневська 098 2566176, Вікторія Світлова 050 6695229.

Фоторепортаж Олега Андроса з акції дивіться тут.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.