Презентація книжки Валентина Терлецького «Хмарочос» (Київ)

Дата події: 24.09.2012 18:00

Книгарня «Є» та видавництво «Нора-Друк» запрошують на презентацію книжки Валентина Терлецького «Хмарочос», яка відбудеться 24 вересня.

Початок о 18:00.

Мистецьке середовище живе за своїми правилами — виставки, концерти, презентації, творча конкуренція, пошуки натхнення, повна відстороненість від політичних процесів в країні… Але в одну мить все змінюється: новий міністр культури оголошує правила, яких відтепер мають дотримуватися всі. Під заборону потрапляє будь-яке вільне мистецтво і на офіційному рівні затверджуються нові дозволені для творчості теми. По всій країні проходять офіційні зібрання творчих спілок, рішення яких одностайне: підтримати нову культурну політику. І лише сотня митців вирішує боротися за творчу свободу. «Сотня нескорених» захоплює хмарочос в центрі міста і влаштовує на його даху свій табір. Вони висувають вимоги владі — або вона скасовує цензуру і заборону на вільну творчість, або митці скоять акт масового самогубства і тим самим підбурять громадськість до активних дій і викличуть резонанс у світі. Утопія? Фантатика? Чи гротескна реальність?..

Валентин Терлецький — письменник, поет, музикант. Закінчив філологічний факультет Запорізького державного університету. З 1997 року працює журналістом. Член Спілки журналістів України. Є засновником, солістом, автором текстів та музики рок-групи «Декаданс». У 2003 році як літературний критик нагороджений відзнакою «Золоте перо» Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова». Автор двох поетичних збірок і романів: «Рок-н-рол, стакан, кохання» (2007) та «Хроніки міських божевільних» (2008). Переможець літературних конкурсів: міського молодіжного роману «Графіті» (2007) та «Євроформат» (2008). Лауреат премії журналу «Березіль» (2009).

Модеруватиме літературознавець, перекладач, координатор номінації «Романи» конкурсу «Коронація слова» Юлія Джугастрянська.

***

Адреса книгарні «Є»:
вул. Лисенка, 3,
ст.м. «Золоті Ворота».

Вхід вільний.

Leave a Comment

Filed under Без рубрики

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.