Звернення до фонду К. Кондакова від екологічних організацій України

Звернення до фонду К. Кондакова від екологічних організацій України

Вітаємо, пане Костянтине!

Ми отримали від Вас пропозицію взяти участь у флешмобі за здоровий спосіб життя та вегетаріанство, любов до планети і природи. Ми розділяємо Ваше бажання донести до загалу важливі ідеї через цей чудовий, творчий проект.

Після перегляду партнерів фонду ми помітили розбіжності позиціонування фонду щодо запропонованого проекту і етичного ставлення до природи та тварин. Акцентуємо увагу, що серед партнерів фонду знаходиться відомий порушник прав людей і тварин — дельфінарій “Немо” — який, незважаючи на численні порушення умов утримання дельфінів – занесених до Червоної книги України морських ссавців, використання яких в комерційних цілях заборонене й суперечить їх природним потребам – продовжує свою діяльність. Дельфінарій “Немо” є також порушником прав і свобод людей на вільні мирні демонстрації та забруднювачем міста Києва нелегальною рекламою. 

Основною метою ферми є вирощування страусів для їх вбивства, продажу і реалізації продуктів тваринного походження. Ще 3 партнери (http://oceanarium.kiev.ua, http://pony-club.com.ua/loshadi, http://zoo.kiev.ua) експлуатують тварин у комерційних цілях. Такий підхід до вирощування і утримання тварин не має нічого спільного з вегетаріанством і ідеологією руху за права тварин. Крім того, тваринництво робить значний внесок у збільшення обсягу викидів парникових газів в атмосферу і прискорює зміну клімату, що є світовою гуманітарною проблемою, яку неможливо ігнорувати. 

Ми пропонуємо вам відмовитись від партнерства з цими та подібними підприємцями, діяльність яких суперечить вашій місії — “діяльність, спрямована на видалення причин, які стоять за актуальними проблемами суспільства”.

На жаль, ситуація викладена вище, наразі не дає нам можливості співпрацювати з Вами по даному проекту. Просимо переглянути наші побажання і більш свідомо підійти до партнерства з подібними підприємцями, метою яких є надання комерційних послуг за рахунок експлуатації, вбивства та жорстокого поводження з тваринами, забруднення довкілля та порушення прав людей. 

До листа приєднуються:

Морква-Клуб — мережа екоактивістів
Всесвітній рух «ЕКО-КУЛЬТУРА» в Україні
Українська молодіжна кліматична асоціація
Рух “Бери і роби”
Інформаційний центр зі зміни клімату
Earth Citizens for Conscious Media (Громадяни Землі за свідомі медіа)

Веганохулігано — веган спільнота

Національний екологічний центр України
Спілка вільних журналістів “Природа над усе”

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.