Київському захиснику зелених зон пошкодили кислотою автомобіль

У ніч на середу, 29 листопада 2013 р., київському журналісту, юристу за фахом, Олександру Дядюку пошкодили кислотою його приватний автомобіль. На капоті видно характерні ушкодження. Пригода сталася біля його помешкання на вулиці Шалетт у столиці.

За словами правозахисника, у нього немає ворогів, і він в хороших відносинах з сусідами. «З десятка автівок, припаркованих у нашому дворі, вибрали лише мою», – розповідає потерпілий. О. Дядюк викликав міліцію, яка зафіксувала факт злочину. Сума матеріальних збитків з’ясовується.

Олександр Дядюк з 2008 року займається боротьбою з незаконними забудовами у столиці. Громадський діяч вважає, що це може бути помстою за одне з резонансних справ, яке він веде. Перше з них стосується технопарку «Біонік Хілл», який планують побудувати на території лісу у Коцюбинському під Києвом. На території військового містечка, окрім військових складів і казарм знаходяться і житлові будинки (які й донині залишаються державною власністю), в яких проживали 33 сім’ї. Зараз їх намагаються відселити, та ще й з позбавленням законного житла та переселенням в житло, на яке громадяни не матимуть жодних легітимних прав. Друга справа стосується будівництва залізниці між Києвом і Борисполем, проти якої повстали мешканці прилеглих населених пунктів.

Нагадуємо, що схожий випадок стався 12 серпня в Києві: з багажника автомобіля київського активіста Дмитра Фортунатова було вилучено саморобний вибуховий устрій.

Контактний телефон: 067 234 82 80, Олександр Дядюк.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.