Віталій Черняховський – Співробітники Київського зоопарку напали на громадського активіста

4 квітня 2014 року приблизно о 16:00 на зустрічі з В. Бондаренком колективу зоопарку та Громадської ради при Київському зоопарку, яку очолює Олександр Омельченко, співробітники зоопарку застосували силу до київського активіста — Віталія Черняховського, головного координатора Громадянської кампанії «Форум порятунку Києва». На минулому засіданні В. Черняховського було обрано заступником голови Громадської ради. В. Черняховський прибув на зустріч мера із колективом та очікував на спілкування з головою КМДА Володимиром Бондаренко. В актовому залі адміністративного корпусу він сів у першому ряду з плакатом наступного змісту: «Я тварина, що повністю залежить від вас люди!». На превеликий подив громадського діяча, цей нейтральний плакат викликав величезне роздратування серед працівників зоопарку. На В. Черняховського накинувся натовп працівників зоопарку, серед них були помічені голова офіційної профспілки зоопарку Ігор Довгий, начальник відділу кормової кухні Ніна Сапожнік, начальник відділу з прибирання території Цибулько. Вони брутально, з застосуванням сили виштовхали Черняховського геть.
За нападом спостерігав помічник-консультант народного депутата України Андрія Павловського Арсеній Пушкаренко, член Громадської ради зоопарку. Він повністю виправдав протиправні дії працівників зоопарку: «Правильно зробили, що порвали плакат», — заявив член Громадської ради.
Лідер ГК «Форум порятунку Києва» В. Черняховський висловив глибокий подив агресивною поведінкою працівників зоопарку, адже плакат не містив протестних закликів, а сам громадський діяч поводився тактовно і чемно, згідно його статусу заступника голови Громадської ради.
Нагадаємо, що за фактами діяльності генерального директора зоопарку Євгена Кирилюка тягнуться декілька кримінальних впроваджень через матеріальні та фінансові збитки, завдані комунальній організації. Шевченківською прокуратурою порушено кримінальне впровадження, що взято під особистий контроль голови КМДА В. Бондаренка.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.