Кінь Пржевальського у Київському зоопарку три дні страждав від болю, аж до самої смерті

22 вересня 2014 р. з території Київського зоопарку вивезли труп коня Пржевальського. Громадським активістам це стало відомо з незалежних джерел, оскільки адміністрація зоопарку намагалася приховати факт загибелі тварини. У телефонному режимі зоопарк надав інформацію, що кінь помер через… переїдання. У активістів одразу виникли запитання щодо раціону коня та отримання першочергової ветеринарної допомоги при симптомах захворювання (медичні препарати, догляд, чи велося цілодобове спостереження за твариною).

Громадські активісти просять журналістів зробити запит до Національного університету біоресурсів  та природокористування, куди зазвичай Київський зоопарк відправляє трупи тварин, що загинули. Просимо журналістів провести власне розслідування цієї смерті. Варто додати, що кінь Пржевальського – представник зникаючого в 60-х роках XX століття виду.

Громадські активісти безліч разів повідомляли представників міської влади про цинічне ставлення до тварин з боку адміністрації  зоопарку. Скільки ще треба втрат, щоб Віталій Кличко зрозумів, що зоопарк вимагає негайних кадрових змін?

ГО «Давайте разом»

Спілка вільних журналістів «Природа над усе»

Leave a Comment

Filed under Uncategorized, Новини

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.