КотоГородок и проект «АртКот»

Английский, Украинский

Фелинотерапия

З 2010 року ГО СВЖ “Природа над усе” опікується безпритульними котами на обмеженій території (Київський зоопарк). З 2017 року в зв’язку з будівельними роботами у зоопарку за розпорядженням мера міста ми переселили котів на занедбану територію зоопарку. В короткий термін зусиллями волонтерів було створено комплекс розбірних споруд для проживання та обігріву котів (далі — Котомістечко). На даний момент наша організація утримує 82 кота.
За час своєї роботи Котомістечко набуло ознак не лише притулку, а почало працювати як соціально-просвітницький проект. Тут проводиться систематична робота з гуманного контролю за народжуваністю тварин, просвітницька робота та розважальні заходи, що містять в своїй основі пропагування поважливого та відповідального ставлення до тварин. Нашим девізом стало: “Врятовані тварини рятують людей”, оскільки ми завжди відкриті для людей, до нас приходять люди з інвалідністю, родини з дітьми, які винаймають квартири або не можуть утримувати тварин дома з інших причин, наприклад, через алергію.
Сьогодні ми можемо стверджувати, що Котомістечко стало улюбленим місцем відпочинку багатьох шанувальників тваринного світу. Наші заходи часто висвітлюються у мас-медіа. Котомістечко викликає у людей позитивні емоції. Це доводить, що наш проект потрібний людям і може бути успішним, особливо якщо його перенести у мальовничий куточок природи, наприклад, у передмісті столиці та надати йому більш естетичного вигляду та комфорту для людей (наприклад, щоб до нас могли завітати люди на інвалідних візочках).
На жаль, згідно статуту зоопарку, коти не можуть бути прийняті на баланс зоопарку. Перебування Котомістечка було оголошено адміністрацією міста як тимчасове.
В 2019 році на території, де зараз знаходиться Котомістечко, розпочнуться будівельні роботи, тож ми будемо змушені переселити наших підопічних котів на інше місце. Наша організація буде збирати кошти для купівлі відповідної ділянки землі (0.50 га) для створення нового Котомістечка.

Правила для владельца кота (кошки).

Правила Котогородка.

Акция «Гладильщик котов».

Потребности Котогородка в 2020 году.

Наши финансовые реквизиты.

Leave a Comment

Filed under Uncategorized

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.